Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Vokalgruppa FEMME har utgitt sin første singel

Vokalgruppa FEMME fra Frøya har som mål å stimulere andre sangere til å satse på sang og til å jobbe for å bli dyktige sangere. Dette gjelder både lokale sangere i alle aldre, og nasjonalt.

FEMME har også som mål å styrke det lokale kulturlivet på Frøya, være innovative og frampå. Derfor jobbet de høsten 2022 i det lokale lydstudioet i Frøya kultur og kompetansesenter med sin første profesjonelle innspilling av singelen Å kunne æ skrive; komponert av Lars Bremnes, arrangert for FEMME av Håvard Gravdal, produsert av Vidar Lunden, Musikkloftet AS og gitt ut på Park Grammofon 3.februar 2023 på strømmetjenester rundt omkring i verden. Her hjemme kan en finne singelen både på for eksempel Spotify, Apple Music og Tidal.

FEMME har med sin utgivelse vært med å sette Frøya på kartet. De fikk strålende tilbakemeldinger da de deltok på Vinterfestivalen på Røros den helga singelen ble sluppet. Det var mange som ble overrasket og imponert over hva det er mulig å få til selv om en begynner å få grått hår og bor langt ute i havgapet.

Lenke til singelen finnes på FEMMEs ferske hjemmeside: https://www.femmevocalgroup.no/

Samarbeidet med Musikkloftet, og det faktum at de kunne bruke det lokale lydstudioet, fungerte helt fantastisk. Derfor ønsker FEMME å gjenta prosjektet til høsten, da i en utvidet versjon. De skal delta på NM for kor for fjerde gang i oktober, og har allerede gjort avtale med produsent Lunden om å spille inn noe av NM-repertoaret rett i etterkant, mens det ennå er rykende ferskt. Det gjelder å smi mens jernet er varmt!

FEMME opplevde hele prosessen rundt innspilling av Å kunne æ skrive som en svært lærerik prosess, som også bidro til at gruppa ble mer profesjonalisert og fikk økt kompetanse på det sangfaglige. Den prosessen ønsker de å fortsette. FEMME er langt fra ferdig med å utvikle seg! Og dersom det er noen som kan tenke seg å komme til Frøya for å lage en innspilling, er det bare å ta kontakt! Studioet er til for å brukes!

Fotograf: Brit Vie

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »