Superoptikjempefantafenomenalistisk prosjekt!

Mange kor har opplevd det:  betydningen av et felles prosjekt. Et prosjekt som samler og motiverer, der alle kormedlemmer får oppgaver og arbeider mot et felles mål, en konsert eller forestilling eller hva det kan være. Det opplevdes sannelig ikke mindre viktig etter korona-tida. For all del: Øvre Nidelven kammerskor kom gjennom pandemien med humør og medlemstall noenlunde intakt, takket være vår kreative og aldri hvilende dirigent Gunnhild Breirem, som organiserte øving på zoom og i mindre grupper når det var mulig. Men helt det samme var det jo ikke å treffes og synge på nettet. 

Så kom «etterpå», etter pandemien. Noen foreslo et prosjekt bygd på sanger fra Disney-filmer. Tja, jo, kanskje det? Alle var vel ikke like overbevist helt i starten, men ideen ble drøftet og vedtatt, og så var vi i gang. Og hva skjer? Ja, vi har opplevd det før: Det er noe motiverende i det å ha et mål og kjenne eierskap og deltakelse i et felles samlende prosjekt. Målet er to konserter 18. og 19. november i høst, og samtlige 43 medlemmer ble fordelt på arbeidsgrupper: manusgruppe, to regigrupper med litt ulike oppgaver, kost og mask, teknikk og rigg, økonomi og PR, barn (for vi har noen barn med i prosjektet), servering og en koordinerende prosjektgruppe. Alle er med, og alle trengs for å få til de fine konsertene vi vil ha. 

Så viste det seg jo også ganske snart, når vi kom i gang med øvingen, og mer og mer etter hvert som vi ble varme i sangertrøya, at det faktisk er utrolig mange fine sanger å hente fra den lange rekka av Disney-filmer, fra Pinocchio og Aladdin over 101 dalmatinere og Aristokattene til Løvenes konge, Frost og Den lille havfrue. Solistoppgaver, fra ganske små til litt større, ble fordelt til alle som ville. Motivasjonen steg etter hvert som prosjektet tok form – ja, det har vi også opplevd før! 

Så vi gønner på nå, hele ØNK-gjengen og ungene som er med. Vi er klar til å dra «Jorda rundt med Disney» 18. og 19. november. For kormedlemmene er reisen godt i gang. 

Jon Smidt, seniorbass i ØNK

 

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer Det Skjer
christmas motif, christmas carols, christmas card-7543708.jpg

Femme

har  to julekonserter i år; Titran Kapell, Frøya 2. desember kl. 17.00 Dolm kirke, Hitra 7. desember kl. 18.30 Femme

Nytt fra forbundet

2023 4.-13. desember           Kor på Julemarkedet, Se http://Norges Korforbund Sør-Trøndelag aktiviteter 8 desember                  Vi tenner våre lykter – allsang for store og små, se Norges