Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
Sommerkorskolen 24. - 30. juli 2023

Sommerkorskolen II

 

Sommerkorskolen er en flott opplevelse med fokus på det sangere og dirigenter liker best.  Vi får synge og oppleve, lære og skape musikk sammen hver dag en hel uke. Overnattingen, servicen og serveringen ved Toneheim Folkehøyskole er utsøkt og inviterer til fantastisk trivsel.

Jeg var denne gang med på kurset «bevegelse og uttrykk i kor» med Therese Kinzler Eriksen som har fullltids jobb med Oslo Fagottkor. Vi var 19 sangere som ble med på dette sangerkurset. 

Vi skulle gjennomføre fire låter i løpet av uken, men rakk å gjennomføre kun tre av dem. Det var «Singin´ in the rain», The Lady is a tramp” og “Writings on the Wall”. 

Spesielt «Singin in the rain» ble preget av mange morsomme og synkrone bevegelser med paraply. Første dag gikk vi gjennom koreografi og rytmisk tekst og sang på denne låten. Det er mye å konsentrere seg om. Å bruke kroppen samtidig som man skal konsentrere seg om sangen, altså bevegelser og presis rytmisk sang-uttrykk til bevegelsen krever en ekstra innsats.

For at vi alle skulle være synkrone ble det satt bevegelse til de ulike ordene og vokalene bevegelsen skulle skje på. Det gjorde det enklere som gruppe å være presis. Vi lærte fort at mange gjentakelser gjør det enklere å huske og få inn automatikk og rutiner i bevegelsen. Det ble mye humor underveis. 

Neste dag begynte vi med de to andre låtene The Lady is a tramp” og “Writings on the Wall”. Noen av bevegelsene ble skapt underveis, selv om Therese hadde en plan for det vi skulle gjøre. Smarte ideer kom også fra noen i gruppen. 

Det ble flotte gjennomføringer til akkompagnement av ukens dyktige Musiker, Sara Aimeé Smiseth, som har vært med i mange år på sommerkorskolen og akkompagnerer alle opptredener de ønsker piano til. 

Fredagen er det alltid underholdning av instruktørene. De byr virkelig på seg selv og lager et fantastisk show som deltakerne elsker å være publikum til. Det inspirerer alle til å by mer på seg selv, og ikke ta seg selv så høytidelig. Det er ikke mulig å få med seg humoren i dette uten å være til stede. 

Det er en intern konsert på torsdag og en ekstern konsert med publikum utenfra på lørdag. Da får alle gruppene vist hva de har å by på av det de har trent på gjennom uken. Denne gang var det 4 dirigentkurs og 2 sangerkurs og alle var dyktige i sin fremføring.  

«Bevegelse og uttrykk i kor»  fikk også god respons fra publikum.

Det er virkelig å anbefale å bli med på sommerkorskolen for de som har mulighet. Mange gode opplevelser, minner, erfaringer, kunnskaper, og et større sosialt nettverk kommer ut av dette. 

 

Mvh

Nina Skjemstad

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »