Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Sommerjazz med Heimklang og Milenburg Joys Jazz Quintet

Under 100-årsjubileet i fjor sang Heimklang litt av alle sjangere. I vår falt valget på en helaftens jazzkonsert sammen Milenburg Joys Jazz Quintet.

Det var et heldig valg. Sangerne synes det er kjempeartig. Musikken gir masse energi. Koret sang «Summertime» i fjor, men det er helt annerledes å synge en hel konsert med svingende rytmer.

Man må jobbe annerledes med innlæringen også. Dirigenten, Jakob Godø Nordli, har fått koret til å lytte til musikken for å løsrive seg fra notene i tråd med den dynamiske musikken som jazz er. Selv har han nærmest danset foran koret for å få sangerne til å bevege seg og kjenne rytmen i kroppen.

Milenburg Joys Jazz Quintet spiller vanligvis jazz slik det ble spilt i Chicago på 1920-tallet, men på denne konserten har koret valgt mange sanger av adskillig nyere dato, men som bygger på jazztradisjonen. Sanger som mange vil kjenne igjen og med fengende rytmer som sprer glede slik som «Friends like me» fra Disneyfilmen Aladdin. Damene synger «Rum and Coca Cola» som var en stor hit etter frigjøringen i 1945 og har latt seg forføre av herrene når de synger «Fly me to the moon». Det har vært mye latter og god stemning på øvelsene.

Det er også funnet rom for norsk musikk. Synkopering er en fellesnevner i folkemusikk og jazz, så hvorfor ikke flette inn «Å gjev du batt meg» på konserten, eller den vakre Trondheimsvisa «Har du glemt?» av Rasmus Rohde?

Kor, musikere og publikum får garantert en herlig svingende kveld på Sommerjazz i Trondheim!

 

Sommerjazz på Åsheim ungdomsskole torsdag 13. juni kl 19.00
Billetter kr 200 på ticket.co (Heimklang) eller ved inngangen.
Salg av kaffe og kake

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer Det Skjer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Storstilt Gloria

Prosjektet Sangere fra hele Trøndelag fikk i våres muligheten til å melde se på et prosjektkor sammen med Nidaros Domkor for å fremføre Gloria av