Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

På tur til korfestival i Cork med damekoret Courage!

Siste helga i april reiste 34 spente damer fra Klæbu til Irland og Cork International Choral Festival. Med seg hadde de sangglede og konkurransenerver som ble byttet inn i store opplevelser og gjevt trofé.

Courage fra Klæbu består av 45 sprudlende damer i alderen 20-55 år. Courage ble startet høsten 2007 og er et allsidig kor som er opptatt av å spre mye energi og glede. Korets dirigent har de siste 10 årene vært Astrid Rabben. Etter noen år uten reising bestemte vi oss for at vi ønsket å dra på en ny kor-tur med konkurranse i utlandet. Etter en avstemning blant kormedlemmene falt valget på den vakre byen Cork sør i Irland. Siden 1954 har Cork International Choral Festival blitt arrangert årlig, og en mørk høstdag i 2022 fikk vi den gledelige nyheten at vi hadde kommet gjennom nåløyet; vi skal til Cork! Som en av Europas mest prestisjetunge korfestivaler er det kniving om plassene, så vi følte på en stor takknemlighet og spenning når vi fikk et ja.

Byen Cork er kjent for sin vennlighet og vi ble ønsket varmt velkommen av byens innbyggere, våre guider og andre kor. Innimellom oppdrag og konkurranse var det stor feiring av musikk og vakker korsang i gatene over hele byen, og det å spre glede sto i fokus. Festivalen har mange besøkende fra både inn-og utland og engasjementet er meget stort. Vi hadde mange oppdrag på vårt opphold i Cork og nærliggende områder, og vi var så heldige å få synge på en pikeskole litt utenfor byen, på Choral Trail og i den flotte St. Colman’s Cathedral i Cobh samt på Festivalens Closing Gala-konsert. Høydepunktet var så klart Fleischmann International Trophy Competition.

Vi hadde øvd og terpet på vårt repertoar i flere måneder og sangene vi valgte var ut ifra kriterier satt av arrangøren; ett stykke måtte være skrevet før 1750, ett være komponert av en nålevende komponist og ett av en komponist fra korets hjemland. Så vel som nasjonale kor, deltok kor fra hele verden; blant andre Canada, Belgia, Italia, Estland og et kor fra Norge, nemlig Courage.Det var et veldig spesielt øyeblikk å stå på scenen i konkurransen i våre bunader og synge et norsk repertoar for en fullsatt City Hall. Med en perfekt energi oss i mellom, følte vi virkelig vi traff i konkurransen. Og vi vi traff også hjertene til publikum i salen.

Dirigent for Courage: Astrid Rabben
Dirigent for Courage: Astrid Rabben

Selv om vi ikke nådde helt til topps i konkurransen blant alle disse andre meget dyktige korene, vant vi prisen som gikk til det koret som best under oppholdet i Cork representerte festivalens visjon om å spre sangglede, vennskap og vennlighet!

Et opplevelsesrikt opphold ble nemlig toppet med tildeling av P.E.A.C.E – trofeét – en pris som tildeles det koret som best har fanget festivalens ånd. Denne prisen deles ikke ut av dommerne alene, men er også basert på tilbakemeldinger fra publikum og de som har jobbet med festivalen under festivaldagene. Det er en deilig følelse å vite at vi har etterlatt oss gode inntrykk, og det er en fantastisk følelse å motta dette trofeét som virkelig understreker hvem Courage er og ønsker å være.

Courage – energisk og strålende!

Vi anbefaler virkelig alle kor å dra på tur, det styrker samholdet i koret og gir mye glede og mange gode opplevelser!

Sangerhilsninger fra oss i Courage 🎶

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
stockings, tights, leg-428601.jpg

Åletrang nylon

Min dype og lammende frykt for parfymerier og deres produktutvalg er viden kjent. Men jeg kan herved avsløre at jeg lider av en frykt til,

Les mer »

En annerledes kortur

Den siste helgen i september la KOR E LADE ut på en  forsinket jubileums-kor-tur litt utenom det vanlige! Etter å ha vurdert både Liverpool og

Les mer »