Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Myrull – En Vårlig Konsertturne // Damekoret VIVA

Damekoret VIVA

Dirigent, Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen
Heidi Skjerve, arrangør og vokalist
Morten Berger Stai, kontrabass
John Pål Inderberg, saksofoner

Å vere myrull som ingin vet om, en litin blomster som ingin sjer
og stand å duve imillom stenom i langmorkdalom der ingin fer
Kanhende det er så rik ei løkke  Kanhende det er så stor en fred
å stand så bortglømt på ensemdsmyrom at ingin kjem der og tek deg med

Astrid Krog Halse

Vi gjentar den gode stemningen fra 2020 og har utvidet repertoaret og ensemblet

Jazzvokalisten Heidi Skjerve ble i flere år oppfordret til å gjøre noe mer med folkemusikk, og ble overrasket over hvor mye hun fant av gammel folkemusikk fra hjembygda Rennebu. Med Jan Johanssons “jazz på svenska/rysska” i bakhodet, ga hun ut to album med “Jazz frå skogom” sammen med kvartetten sin. Det er blant annet fra disse platene hun, i samarbeid med Vivas dirigent, har hentet et utvalg sanger som er arrangert for koret til årets vårkonsert. Blant disse sangene er det også flere tekster av meldalsdikteren Astrid Krog Halse som Heidi har tonesatt.

Arrangementer for like stemmer vokser ikke på trær, spesielt ikke for damekor. Viva er stolt over å ha Heidi som den andre i rekken av kvinner som komponerer og arrangerer musikk for koret. På flere av låtene i vårens prosjekt er Heidi selv solist, men flere av arrangementene er skrevet slik at Viva, og eventuelt andre kor, kan bruke sangene med koret alene. Vi går en spennende vår i møte, og gleder oss skikkelig til å gå dypere inn i folkemusikkens og jazzens verden.

Første konsert i rekka finner sted onsdag 19.april i Vår Frue Kirke, Trondheim. Torsdag 20.april besøker vi Kimen, Stjørdal, og lørdag 22.april avslutter vi turneen i Røros kirke.Velkommen til deg som vil lytte sammen med oss!

 
VIVA – 20 år  i 2022

Damekoret Viva ble etablert i 2002, og har i dag 33 sangere.

I Viva har vi et mål om å utøve korsang på høyt nivå, og vi skal røre vårt publikum. På hver øvelse jobber vi med å gjøre de små tingene riktig, for å finne helheten gjennom detaljene. Vi motiveres av utfordringer, enten det er med samarbeidspartnere, på konkurranser i inn- og utland eller en konsert i nærområdet. Repertoaret vårt spenner fra folketoner til populærmusikk, og fra jazz til sakral.

Vivas siste store satsning var den internasjonale korkonkurransen i Kalamata, Hellas i oktober 2019. Koret ble nummer 3 i sakral klasse, nr 1 i klassen for like stemmer og toppet det hele med å vinne Grand Prize.

Korets dirigent er Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen. Hun er utdannet fløytist og jobber til daglig i Luftforsvarets musikkorps. Ina har dirigert koret siden 2005, og har tatt timer med Tove Ramlo-Ystad, Bodil Egseth og Marit Tøndel Bodsberg Weyde.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »