Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Malvik Blandakor – 50-årsjubilant!

Den 3. september 1973 så Malvik Blandakor dagens lys og ble et produkt av Malvik Mannskor og Malvik Damekor. På grunn av for lav rekruttering i de to korene, ble det på et fellesmøte besluttet å slå dem sammen. Mange valgte å bli med i det nye koret og det er dagens korister glade for. Malvik Blandakor har vært og er et amatørkor med stor takhøyde, latter, gode historier samt et sosialt godt sted å være.

FOTO: Louis Bennett

Vårt eldste medlem, Else Refset, var med å starte opp blandakoret og hun har vært en aktiv sanger på sopranrekka og bidragsyter gjennom alle disse årene. Hun har selv dobbeltjubileum i år. Else fylte 80 år i vår og har vært med i koret i 50 år og still going strong. Fantastisk!

Else Refset

Koret har i løpet av disse 50 årene gjort mye forskjellig. Det har vært revyer, mannequinoppvisninger (med godt oppmøte blir det fortalt), sangkaféer, ulike konserter, små og større prosjekter både alene og i samarbeid med andre aktører både lokalt og utenbygds. Vi har deltatt på flere sangerstevner og sangerfestivaler og det er alltid hyggelig å treffe andre som har samme interesse for sang. Det er fast tradisjon i Malvik å arrangere Advents- og Vårkonsert sammen med Malvik Musikkorps og Vikhamar og Saksvik skolekorps. Tanken om å gi noe tilbake til bygda vår, har vært en av grunnpilarene våre.

Gjennom årene har koret hatt god rekruttering av både unge og “godt” voksne og pr. dags dato er det nærmere 70 registrerte medlemmer. Trivelige og engasjerte korsangere som har videreført korets verdier i forhold til at sang gir trivsel og samhørighet, god dugnadsånd og ikke minst det å opptre i nærområdet. Dyktige dirigenter med forskjellige styrker, idéer og repertoar har loset oss fram til i dag og gjort sitt til at koret blir bare bedre og bedre både klangmessig og scenisk. For tiden er det Ingrid Eggen med sitt engasjement og smittende humør som bidrar til at det er en glede å dra på øving hver mandag og ikke minst å få på plass de rette akkordene. 

Malvik Blandakor er et aktivt kor med mange jern i ilden og vi har alltid noe å øve fram til. Hittil i år har vi gjennomført korets barne- og familieforestilling Ærta Bærta for 23. gang og tre fulle hus. Dette har vært en suksess fra første forestilling og ble i sin tid satt opp for å ha et tilbud til de yngste i kommunen. Ingen trodde vel at dette skulle bli den største og artigste dugnaden i koret år etter år. For å få til dette har vi et godt samarbeid med vårt faste Ærta Bærta-band og flinke folk på lyd og lys gjennom mange år. 

Midt oppi øvingene til Ærta Bærta i januar, fikk vi tilbud om å være et av prosjektkorene i samarbeidet mellom Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen, Trondheimsolistene og Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Hvem kan vel si nei til det? To utsolgte konserter i Sletta kirke på Frøya og Vår Frues kirke i Trondheim. Det var trivelig å bli bedre kjent med sangervenner fra Havdur (Frøya) og Våren Songlag (Byneset). Koret har hatt en vellykket konsert med Åge og Sambandet i Ytre Malvik samfunnshus tidligere og det ble også en suksess med fullt hus og ikke minst samhandling mellom oss amatører med de proffe. Klart det fristet til gjentakelse, om enn i en annen variant!

 

En fornøyd gjeng etter tre forestillinger med Ærta Bærta 2023. FOTO: Egil Strand Wikdahl

Koret har en lang tradisjon med å reise på turer både innen- og utenlands hvor vi har hatt fokus på det sosiale og ikke minst blitt kjent med andre kor det har vært naturlig.

I september drar koret til Berlin på jubileumstur hvor vi skal synge og ha det trivelig sosialt og ikke minst synge sammen med et kor derfra. Det vil også bli en jubileumskonsert senere på senhøsten og vi gleder oss til den. Det artigste med alle timene som legges ned i form av terping av toner, tekst og uttale, er utvilsomt å synge og opptre for publikum.

I 2013 feiret koret 17. mai på Island. Vi hadde flere islendinger i koret på den tiden og det var naturlig at turen gikk til Sagaøya denne gangen. Selve dagen ble feiret i tradisjonen tro med 17. maitog, kransnedleggelse og sang både spontant og arrangert.


Foto: Svein Væren

Malvik Blandakor er klar for å ta fatt på nye 50 år og mange spennende muligheter og opplevelser som måtte krysse vår vei.

Tekst: Marit Elisabeth Olsen

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »