Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner du på Hoopla.

Korene som deltar er:

  • Ad Libitum, dir. Svetlana K. Aksnes, 
  • Courage, dir. Astrid Rabben, 
  • Selbu Korensemble, dir. Ivar Aas, 
  • Bragernes Kirkes Ungdomskor (Drammen), dir. Beate S. Fevang, og 
  • Sola Fide (Bergen), dir. Janicke D. Rusti. 
Program med oversikt over repertoaret som de fem korene skal fremføre
Vestfronten på Nidarosdomen, med turister som nyter solen foran

Ad Libitum er et blandakor med ca 40 medlemmer fra Trondheim og omegn. Koret deltar i kor- festivaler og konkurranser i inn og utland i tillegg til 2-3 årlige lokale konserter i egen regi. Koret synger både større verk og et sammensatt repertoar tilpasset den enkelte anledning. Svetlana Krstic Aksnes har vært Ad Libitums faste dirigent siden 2022. Hun er utdannet ved Universitet for kunst i Beograd med en mastergrad i dirigering samt en spesialisering i kordirigering.

Bragernes kirkes ungdomskor er en del av Bragernes kirke sitt store kormiljø. Koret er for like stemmer og jentene er fra 14 år til 20 år. Koret spilte inn en singel med musikk av Kim André Arnesen i april og har fått svært gode anmeldelser for jukeplata "Colours of christmas" Jon Martin Høie er korets akkompagnatør. Dirigent er Beate Strømme Fevang.

Courage fra Klæbu består av 40 sprudlende damer. Koret ble startet høsten 2007 og har etablert seg som et allsidig kor som er opptatt av å spre mye energi og glede. Koret vil være et kor som er kjent for å formidle sang med høy kvalitet. Dirigent er Astrid Rabben.

Selbu Korensemble er et livlig og friskt blandakor med 35 medlemmer. Koret har gjort seg godt bemerket i kormiljøet og har deltatt på flere konkurranser i årenes løp, og ble klassevinner i NM blandakor kl B i 2019 og 2023. Koret synger «alt mulig», men har sin styrke i rytmisk korsang. Mange av medlemmene har vært med siden oppstart i 1988. Dirigent siden 1992 er Ivar Aas.

Sola Fide er et blandakor som holder til i Fana like syd for Bergen. Vi feirer i år 35-års jubileum og flere av medlemmene våre har vært med siden oppstart. Koret ledes av dirigenten vår Janicke Damm Rusti, som er en engasjert, inspirerende og meget musikalsk leder. Vi har et variert repertoar med mange unike korarrangementer., blant annet arrangementer av vår egen Rolf Stewart. Sola Fide betyr "troen" alene og selv om vi synger sanger i ulike genre, har vi vår plattform i kristen sang og musikk.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Les mer »
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Les mer »

Leders skråblikk

“Sommer, sol, varmerekorder og VM på ski?” Hei kjære korvenner!Dagene lakker sakte mot sommerferie, og late sommerdager skal nytes. På årsmøtet i januar orienterte vi

Les mer »