Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
hands, support, ukraine-7064414.jpg

Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger

Trøndelag Musikkråd satte i september i gang prosjektet «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger. 

Prosjektet skal legge til rette for at flyktninger fra Ukraina kan delta i det frivillige musikk- og kulturlivet. Det er opprettet en egen tilskuddsordning for frivillige kulturorganisasjoner og lag som vil inkludere flyktninger i sine aktiviteter.

I Trondheim er Odyslav Bozhenko (bildet) ansatt som regionkoordinator i dette prosjektet ut året. Han jobber til vanlig som prosjektleder i en IT-bedrift og er dessuten engasjert på flere måter i musikklivet i Norge og i Den Ukrainske Forening i Trondheim. Han forteller at det er mange kulturaktører i Trøndelag som har meldt sin interesse allerede:

– Det er også 8 kor blant de som har meldt seg. Mange ukrainere elsker å synge og vil bli med i kor.
Det er det de fleste forespørslene handler om for øyeblikket. Samtidig jobber vi med å lage vårt første
ukrainske kor i Trondheim! Det er også mange flink barn og ungdommer som går på Kulturskolen, AKKS musikskolen og spiller i orkestre. Det er allerede holdt 4 konserter, i kultursenteret ISAK og på Huseby ungdomsskole. Hovedarrangementet i høst var en konsert på Huseby ungdomsskole med 100-200 ukrainere og 8 utøvere på scenen. Samtidig understreker Bozhenko at ukrainerne i Norge er opptatt med mye annet: – Det er opptatt av husholdningsspørsmål, lære norsk og lete etter bolig. Daglig får de vonde og forferdelige nyheter fra Ukraina og de er også opptatt med å støtte sine familier der. Derfor er det ikke alle som har krefter og inspirasjon til å begynne med musikk. Men vi håper at det kanskje senere, etter nyttår, kommer flere søkere. Musikalsk aktivitet er tross alt også med på å takle vanskelige situasjoner i livet, sier Odyslav Bozhenko.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »