Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Koret På Sosiale Medier

Sosiale medier har blitt en viktig del av kommunikasjonen for mange organisasjoner og kor er ikke noe unntak. Gjennom Facebook, Instagram, TikTok og andre plattformer kan koret nå ut til et større publikum, øke sin synlighet og engasjere både nåværende og potensielle medlemmer. 

Rekruttering på sosiale medier

En av de største fordelene med sosiale medier for kor er muligheten til å nå ut til et bredere publikum. Ved å dele informasjon om korøvelser, konserter, korkafé og andre arrangementer på sosiale medier, kan man nå personer som ellers ikke ville ha hørt om koret. I tillegg kan man bruke målrettede annonser for å nå personer som er interessert i musikk eller sang.

Sosiale medier kan også være nyttige når man skal rekruttere nye medlemmer til koret. Gjennom sosiale medier kan man gi potensielle medlemmer en smakebit av hva koret holder på med, hva de kan forvente å lære og si noe om korets ambisjon. Man kan også dele bilder og videoer fra tidligere konserter og arrangementer, som kan være med på å vise frem korets talent og engasjement.

Profilering på sosiale medier

Sosiale medier er også en utmerket måte å profilere koret på. Ved å legge ut jevnlige oppdateringer om korets aktiviteter og arrangementer kan man øke synligheten og skape interesse rundt koret. Det er viktig å ha en konsistent tone og stil på korets sosiale medier, slik at man bygger opp en gjenkjennelig merkevare.

Tips for å poste gode innlegg på Facebook og Instagram

  1. Ha en klar strategi: Før man begynner å poste på sosiale medier er det viktig å ha en klar strategi. Hva ønsker man å oppnå med korets tilstedeværelse på sosiale medier? Hvem er målgruppen man ønsker å nå? Hva slags innhold er interessant og relevant for målgruppen?

  2. Ha en jevnlig oppdateringsfrekvens: For å holde interessen oppe og bygge opp engasjement er det viktig med jevnlig oppdatering på sosiale medier. Legg ut innlegg med jevne mellomrom, men unngå å overdrive. Det er bedre med få, men gode innlegg, enn mange dårlige.

  3. Bruk bilder og video: Bilder og video er mer engasjerende enn tekst alene. Legg ut bilder fra korets øvelser, konserter og andre arrangementer. Del videoer av koret som synger eller øver. Husk å alltid spørre om tillatelse før du legger ut bilder eller videoer av andre personer.

  4. Interager med følgerne: Svar på kommentarer og meldinger fra følgerne. Still spørsmål og oppfordre til lik/del innleggene. 

 

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Les mer »
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Les mer »

Leders skråblikk

“Sommer, sol, varmerekorder og VM på ski?” Hei kjære korvenner!Dagene lakker sakte mot sommerferie, og late sommerdager skal nytes. På årsmøtet i januar orienterte vi

Les mer »