Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
Astrid Salvesen

Hilsen fra leder i NKST

17. juni er det bursdagsfest under sangerstevnet på Oppdal og vi ferier 100 år med korsang i Norges korforbund Sør-Trøndelag.

Mange kor forbereder seg og spisser formen mot sangerstevne på Oppdal helgen 16-18.juni. Vi gleder oss til to dager med korsang, felleskap og godt lag. Korene på Oppdal har en 100 år lang tradisjon som stevnearrangør så jeg er trygg på at vi skal få en trivelig helg. Det er alltid inspirerende å høre andre kor, hvilket repertoar og utrykk de har, ja til og med antrekk er interessant. Vi korsangere er både det mest entusiastiske og kritiske publikum vi kan ha.

Vi har feiret 100-års jubileet en stund allerede bla med et vellykket prosjektkor Skin Sola med Åge Aleksandersen. Takk til de tre basiskorene Songlaget Våren, Malvik blandakor, Havdur og deres dirigenter som gjorde en formidabel innsats som bidro til suksessen. To utsolgte og flotte konserter i Vår Frue kirke og Sletta kirke. 17. mai deltok vi med banner og faner i folketoget i Trondheim og viste hva 100 år med korsang og sangglede betyr. Hurra for deg ble sunget med fynd og klem foran 17.maikomiteen.

Søndag 4. juni arrangerte vi vårt første kortreff med representanter fra 11 kor. Her møter styret i NKST styremedlemmer i korene til nyttig og hyggelig utveksling av informasjon, forslag på aktiviteter og andre innspill. Svært nyttig synes vi, og satser på flere treff utover høsten. Invitasjon kommer.

Nå ruller alle sommerkonsertene avgårde, det er sommerflørt, jubileumskonserter, gode vibber, sommersang og swingende toner, andre kor skal endelig på den etterlengtede korturen, det er gledelig stor aktivitet og god stemning i korene våre.

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer ☀️

Hilsen Astrid Salvesen
Leder Norges korforbund Sør-Trøndelag

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »