Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
Astrid Salvesen leder NKST

Hilsen fra leder

Av Astrid Salvesen

Den siste helgen i januar gjennomførte vi både årsmøte og Januarkonferanse, endelig med fysisk deltagelse. Takk til årsmøte for fornyet tillit som leder av Norges korforbund Sør-Trøndelag, det er jeg både stolt og svært glad for. Takk til avtroppende styremedlemmer Åste Ruud og Jon Anders Kleven for deres gode bidrag i styret gjennom flere år. Det nye styret er etablert og har allerede hatt sitt første møte med både nye og gamle engasjerte styremedlemmer, dette lover bra. Engasjerte tillitsvalgte, dirigenter og korsangere deltok på Januarkonferansen og bidro til en fin helg. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på programmet. At vi alle fikk synge med Anders Edenroth ble et skikkelig musikalsk høydepunkt. 

 

Norges korforbund Sør-Trøndelag 100 år 1923-2023

 

Vi går inn jubileumsåret med fynd og klem og mange aktiviteter. Jubileumsgaven til våre sangere er «Hurra for deg» i nytt arrangement av Eva Holm Fosnæs, noten er allerede distribuert til korene. Prosjektkor med Åge er godt i gang og vi gleder oss til konsertene i april. Jeg regner med å se mange av dere som publikum. Det vil også bli feiring på selv NKST-bursdagen 17. juni under sangerstevnet på Oppdal. Vi oppfordrer korene til å markere 100-årsjubilet i 17. mai togene rundt om i distriktet. I Trondheim har NKST fått prioritert plass i folketoget og vi håper mange av Trondheimskorene deltar med faner slik at vi får vist hva 100 år med korsang og sangglede betyr. 

NKST tok i 2022 initiativ til å starte Trondheim Internasjonale kvinnekor TIKK med formål å bidra til større mangfold i korbevegelsen. TIKK er nå i gang igjen med øvelser og øver hver mandag kl 1730-1830 i UnikHums lokaler i Olav Tryggvasons gate 27 (Humanetisk forbund). De ønsker seg flere sangere, tips gjerne noen du tenker deg dette passer for. 

NKST tilbyr flere ulike stipend og 10 sangere har allerede fått støtte til å delta på Seniorsang på Savalen i mars. Vi gleder oss til å få tilbakemelding fra noen av deltagerne.  

NRK-serien om Demenskoret rører oss alle og har fått stor oppmerksomhet i det siste. I serien ser vi hva sangen skaper av glede, mestring og felleskap. Norges korforbund støtter etableringen av demenskor i kommunal regi. Vårt motto er «Sang hele livet».

Dere får nå Bel Canto i ny, moderne digital versjon, noe vi håper dere setter pris på. Takk til redaksjonen for godt og kreativt arbeid.  

 

Hilsen Astrid Salvesen

Leder Norges korforbund Sør-Trøndelag

  • Sang hele livet

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer