Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Gunnar Krabseth er vår nye styreleder

Gratulerer som ny styreleder! Hva føler du nå?

Jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hva jeg har begitt meg ut på. Jeg kom inn som vara, og rykket opp som styremedlem. Det er kjekt å få tillit, og jeg er glad for å ha med videre mange av de som satt i styret. De har brei kompetanse.

NK Trøndelag sør er et aktivt distriktsledd. Vi har NM annethvert år, vi har arrangementer under Kulturnatt og på Julemarkedet, og mange kor bidrar og er involvert i arrangementene. Alt må planlegges. Vi er heldig at vi har ansatte som Trine og Tove på korkontoret, det gjør også at vi periodevis kan ha prosjektkor, som sist da vi gjennomførte “Skin sola” i samarbeid med Åge Aleksandersen. Tove og Trine har stort kontaktnett og høy kompetanse, og er en av grunnene til at jeg turte å ta på meg vervet.

Hvem er du, Gunnar Krabseth?

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, har 3 barn på 20, 22 og 29 år og fyller 57 år i løpet av året. Jeg jobber som avdelingsleder på Blussuvoll skole, og tok lærerutdanning og lederutdanning i voksen alder.

Hva var din siste konsertopplevelse som gjorde deg rørt? 

Jeg er lettrørt, og jeg husker spesielt en opplevelse fra da jeg jobbet på Ranheim skole. Når 85 andreklassinger synger Trondheimsnatt er det vakkert.

Du synger i Reppe blandakor. Hvorfor startet du der?

Jeg er tenor i Reppe blandakor, og har tidligere vært med i Fosenlaget. Pandemien ble traurig for min del, det var mye jobb på skolen og jeg tok permisjon fra koret. Etter pandemien trengte jeg ny energi, og det var godt å prøve nytt kor. Det er artig med kabaret hvert tredje år.

Nå har jeg søkt permisjon fra Reppe på grunn av masterstudie og ledervervet i Korforbundet.

Hvilke saker er du opptatt av i styrearbeidet?

Vi har god økonomi og det er mange års hardt arbeid som ligger bak dette. På siste årsmøte måtte vi legge fram negativt resultat, og fikk større underskudd enn beregna. En av mine hovedmålsettinger vil være å få til en forutsigbar inntektsside, slik at vi kan lønne musikkfaglig og organisatorisk rådgiver. Vi må jobbe for å øke antall medlemskor, i fjor fikk vi flere nye med.

Vi kan videreutvikle noen av arrangementene, for eksempel NM, for å få mer oppmerksomhet.

Jeg har også ønske om at korbevegelsen blir mer synlig i bybildet. At korene manner seg opp og gjør litt flashmob. Forskning viser at mange kunne tenke seg å synge i kor, men ingen spør dem. De venter på å bli spurt eller bli motivert til å begynne.

Økonomien til korene må bedres. Mange kor sliter økonomisk. Håper de kjenner sin besøkelsestid med ny støtteordning fra Sparebank 1 som gjelder i vår. Kor og korps kan få ren driftsstøtte inntil kr 30 000.

NKST var et innarbeida navn for mange i korforbundet. Hvorfor navnebytte?

Årsmøtet vedtok at vi fra nå skal hete NK Trøndelag Sør, det er et mer naturlig navn på distriktsleddet etter at fylket ble sammenslått. Det betyr lite kostnadsmessig.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Les mer »
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Les mer »

Leders skråblikk

“Sommer, sol, varmerekorder og VM på ski?” Hei kjære korvenner!Dagene lakker sakte mot sommerferie, og late sommerdager skal nytes. På årsmøtet i januar orienterte vi

Les mer »