Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Gresk kor 35 år!

Gresk kor Trondheim er et blandakor med 26 medlemmer, hvorav 5 av dem er av gresk opprinnelse og resten er ”grekofile”. Korets dirigent er Øyvind Fjørtoft Engen, som spiller og akkopagnerer koret på cello og piano. I tillegg spiller Kjell Staven på det greske instrumentet bouzouki og Oluf Dimitri Røe på fiolin.Gresk Kor ble etablert 30.januar 1989 og sprang ut fra den gresk-norske vennskapsforeningen i Trondheim. Noen av koristene har vært med fra begynnelsen, og flere har lang fartstid i koret. Og vi er stadig på jakt etter flere som vil synge med oss. Stikk gjerne innom korets Facebook-side!

Gresk Kor Trondheim har som formål å formidle gresk kultur gjennom gresk musikk og sang. Repertoaret består av tradisjonelle sanger av bl.a. Mikis Theodorakis og andre kjente greske komponister, og inneholder sanger (på gresk) som spenner mellom glede og sorg, både verdslig og religiøst. Koret synger bare på gresk. De fleste av medlemmene snakker ikke språket, men notene er med lydskrift (og norsk oversettelse så vi vet hva sangene handler om) og uttalen er ikke ulikt norsk.

Koret har som mål å reise til Hellas annethvert år for å treffe lokale kor, lære nye sanger og nyte kulturen og klimaet, ikke minst. I løpet av oppholdet arrangeres det en samarbeidskonsert, og ofte med påfølgende fest i gresk stil, med musikk, dans og hjemmelaget mat. Det greske publikummet er ofte overrasket og takknemlig når de hører norske fra langt i nord synge deres kjente og kjære sanger.

På konserter hjemme oppleves koret som litt annerledes og eksotisk, og som kanskje vekker gode ferieminner fra en tur til solen i Hellas?

Den 30.januar 2024 feiret koret 35 års dag med kakefest og sang, hvor mange tidligere medlemmer også var til stede.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »