Demenskor illustrasjon

Flere demenskor i Trondheim

Flere demenskor i Trondheim

Av Tor Berre

Det dukker stadig opp nye demenskor rundt om i landet etter NRKs seersuksess med programmet «Demenskoret»

I Trondheim er det nå i disse dager start for Ringve demenskor. Det er et samarbeid mellom Ringve Musikkmuseum og Ressurssenter for demens i Trondheim kommune. Øvingene skal foregå på Ringve hver torsdag fra 1230 til 1430.

Ringve demenskor er et tilbud til de som har demenssykdom og som liker å synge sammen med andre. Etter øvelsene blir det sosialt samvær i kafeen på Ringve.

– Vi er nå fulltegnet, sier Ann Eli Johansen ved Ressurssenteret for demens. Interessen er så stor at det er venteliste og de som ikke får plass, blir orientert om at det trolig blir enda et nytt kor i regi av Berg menighet.

– Demenskoret på Ringve er en pilot som varer fram til 25. mai. Det blir trolig avsluttet med en konsert for pårørende og familie hvis deltakerne ønsker det. Deretter vil vi evaluere prosjektet og avgjøre om Ringve demenskor skal fortsette til høsten, sier Ann Eli Johansen.

Fra før har vi i Trondheim demenskoret Gnist. Det er et tilbud til yngre personer med demenssykdom. Med yngre menes personer som har fått symptomer før fylte 65 år. Gnist øver i Hospitalskirka hver fredag og har holdt på siden 2017.

Det er Ivar Glasø, kultur- og aktivitetsleder på Trondhjems Hospital, som driver demenskoret sammen med kordirigent Mari Hetling Bakken.

Koret har i løpet av disse årene hatt flere opptredener.

– Vi har sunget på medisinske konferanser på St. Olav, vi har sunget for 400 nede i kongressalen, på hotell, og vi åpnet julemarkedet på Trondheim torg rett før det ble korona, sier Glasø til Adresseavisen.

Glasø forteller at det er mye man kan gjøre for å aktivisere demente, men at det er musikk og sang som fungerer best.

– Vi har erfart ved flere anledninger at musikken og melodien er med på å frambringe ord og tekst til personer med språkvansker. Når språket er borte, er det sterkt å oppleve at noen kan uttale ord og setninger så lenge det er melodi til, sier Ivar Glasø til Adresseavisen.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
christmas motif, christmas carols, christmas card-7543708.jpg

Femme

har  to julekonserter i år; Titran Kapell, Frøya 2. desember kl. 17.00 Dolm kirke, Hitra 7. desember kl. 18.30 Femme

Les mer »

Nytt fra forbundet

2023 4.-13. desember           Kor på Julemarkedet, Se http://Norges Korforbund Sør-Trøndelag aktiviteter 8 desember                  Vi tenner våre lykter – allsang for store og små, se Norges

Les mer »

Byåsen Sangkor

Byåsen sangkor og Chorus ønsker velkommen til en stemninsfull adventskonsert i Byåsen kirke 12.desember kl. 19.30. Dørene åpner kl. 18.45, og det vil da bli

Les mer »