Norges Korforbund Trøndelag Sør logo
Portrettbilde av en dame

Et ønske om en mer naturlig og kraftfull stemme

For Mai-Britt Wagnild var ønsket om å utvikle en dypere forståelse av stemmen og dens samspill med kroppen en kilde til nysgjerrighet for rundt 10 år siden. Hun strebet etter å oppnå en mer naturlig og kraftfull stemme.

I perioden mellom 2014 og 2022 fordypet hun seg i Timani-metoden ved Institutt for Musikerhelse og Bevegelse i Oslo. I tillegg til dette har hun en bred utdanning fra anerkjente institusjoner som The Royal Welsh College i Wales og The Royal Academy of Music i London, samt studier i praktisk pedagogikk ved NTNU i Trondheim. I dag driver hun sitt eget firma, Mvocals, hvor hun ikke bare er sanger og skuespiller, men også en dedikert ideskaper, kursholder og produsent. Videre deler hun sin lidenskap som sanglærer og lærer i musikerhelse ved Heimdal videregående skole.

Timani-metoden, utviklet av den norske musikeren Tina Margareta Nilssen, har vært kjernefokus i Wagnilds arbeid. Denne tilnærmingen til musikkutøvelse har som mål å forbedre teknikk, uttrykk og generelt velvære blant musikere ved å integrere kunnskap om kroppens anatomi og bevegelse.

Timani-metodens sentrale elementer inkluderer:

  • Kroppens bevissthet og koordinasjon: Timani legger vekt på å øke utøverens bevissthet om kroppens bevegelser og koordinasjon gjennom spesifikke fysiske øvelser. Dette bidrar til å styrke muskelgrupper og forbedre kroppens generelle koordinasjonsevne.
  • Identifisering og løsning av spenningsmønstre: Gjennom Timani-øvelser
    oppfordres utøverne til å identifisere og løse opp vanlige spenningsmønstre
    og ubalanser i kroppen. Dette inkluderer arbeid med pusteteknikker, holdning og avspenningsteknikker for å oppnå en mer avslappet og effektiv kroppsholdning.
  • Helhetlig tilnærming: Timani-metoden tar hensyn til hvordan kroppens
    bevegelser og spenninger påvirker musikkutøvelsen. Gjennom integrering av kunnskap om kroppens anatomi og bevegelse gir metoden utøverne et solid grunnlag for å utvikle en sunn og bærekraftig sangteknikk eller spillteknikk.

Tre øvelser:

Tips på hvordan du kan stå, hvordan du kan få den tensigriteten i kroppen som du
trenger når du synger:https://www.nrk.no/skole-deling/23269

En øvelse på hvordan du kan få den perfekte spenningen i kroppen når du skal synge: https://www.nrk.no/skole-deling/23270

https://www.nrk.no/skole-deling/23275 en øvelse om hvordan du kan få maksimalt ut av pusten når du synger.

Ønsker du og koret ditt å utforske Timani?

 

Jeg  har mange års erfaring som solist og kursholder og har jobbet med flere kor over hele landet. Jeg har jobbet repertoar fra pop, jazz, soul, klassisk. Jeg er spesielt interessert i å inspirere dere til å synge og spille på lag med kroppen og oppdage nye innfallsvinkler rundt støtte og sangteknikk.

Innenfor trygge rammer skreddersyr jeg helgen for de påmeldte deltakerne. 

Hver deltaker skal få sjansen til å bli bedre kjent med sin egen stemme, sin egen kropp, sitt eget unike uttrykk og dermed komme nærmere seg selv.

Deltakerne tar med seg et knippe av konkrete verktøy etter kurset og kunnskap som kan tas i bruk umiddelbart på neste korøving. “

Du finner mer informasjon og er velkommen til å ta kontakt med meg på min hjemmeside
Vennlig hilsen Mi-Britt Wagnild

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Les mer »
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Les mer »

Leders skråblikk

“Sommer, sol, varmerekorder og VM på ski?” Hei kjære korvenner!Dagene lakker sakte mot sommerferie, og late sommerdager skal nytes. På årsmøtet i januar orienterte vi

Les mer »