Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

EMBLA fyller 30 år

EMBLA fyller 30 år og feirer
med stor jubileumskonsert på Langhuset på Havet arena, lørdag 1.juni kl 17!!

Her blir det urfremføring av ny musikk i tillegg til musikk komponert og arrangert til oss opp gjennom
årene. Ordføreren kommer, kommer dere?

 

 Kort hvem vi er:

Embla er et prisbelønt damekor bestående av 24 sangere, opprinnelig bygd opp fra sangmiljøet rundt det som i dag er musikkvitenskap på Institutt for musikk, NTNU i Trondheim. Vi har hele 18 førstepriser i internasjonale konkurranser! Musikalsk kjennetegnes vi først og fremst av en homogen og vakker klang, opparbeidet av tidligere dirigent Norunn Illevold Giske. Repertoaret spenner fra folketoner til ny norsk musikk, og ett av Emblas satsningsområder er å spre ny damekormusikk. Derfor har vi fått mange komponister til å skrive for oss, og det vil også være et fokus i jubileumskonserten vi ønsker å omtale.

30 årsjubileum

Koret ble opprettet i 1994, og etter litt enkel matte har vi kommet frem til at Embla i år fyller 30 år. Da slår vi til med en stor festkonsert på Langhuset på Havet Arena, 1. juni kl. 17.00. På denne konserten tar vi publikum med på en reise med musikk som er skrevet og arrangert av kvinnelige komponister, der vi trakterer mange språk – fra gresk og finsk, til baskisk og latin. Som dirigent for anledningen har vi hyret tidligere Emblasanger Eva Holm Foosnæs. Hun vil lose oss trygt gjennom dette mangespektrede lydlandskapet med stø hånd og kreativ formidling. Vi gleder oss!

Konsertene våre 2024

I år har vi satt regional aktivitet på kartet, i musikalske samarbeid med lokale aktører. Før jubileumskonserten skal vi delta på Musikkfestdagene i Grong 30. mai, og vi har også en konsert sammen med Cremé på Levanger 6. juni. Til høsten drar vi til Oslo for å delta på konsert sammen med KSS (Kvindelige Studenters Sangforening), i Universitetets Aula i Oslo lørdag 28. september. Vi bli også å høre i Hamar med Damenes Aften, dagen etterpå.

  1. november skal vi tilbake tilbake til regionale samarbeid, og ha konsert med Ranheim musikkforening. I desember er det tid for julekonsertene våre, som i år vil dreie seg om plateslippturné etter en vellykket innspilling på LAWO classics.

Juleinnspilling:

Innspilling av vår første juleplate startet i januar 2024 og blir gitt ut i forbindelse med julekonsertene i desember. Det er Marit Tøndel Bodsberg Weyde som dirigerer oss både på innspillingen og på julekonsertene, og vi har fått nye og spennende arrangementer skrevet spesielt til oss, på kjente og kjære julesanger.

Kort om dirigentene på jubileumskonserten og juleinnspilling

Til jubileumskonserten er det tidligere Emblasanger Eva Holm Foosnæs som skal lede oss. Hun er en frilans komponist, dirigent og pianist, med base på Byåsen i Trondheim. Eva er kunstnerisk leder for Opera di Setra, fast dirigent for Kammerkoret Aurum og kormester i Opera Trøndelag. Som komponist har hun gjort bestillinger fra Oslo-Filharmonien, Vertavo-kvartetten, Festspillene i Kristiansund, Sinfonietta i Trondheim, Alpaca Ensemble, Trondheim Vokalensemble, Kilden Vokalensemble, Opera Østfold m.fl. Evas komposisjoner har mottatt 1. pris hos Almänna Sången & Anders Wall International Competition Award (Swe) og Ortus New Music (New York). Eva var 2. sopran i Embla i til sammen 10 år, og betrakter tiden i Embla som grunnleggende for sin virksomhet både som dirigent og komponist.

Marit Tøndel Bodsberg Weyde leder oss gjennom juleinnspillingen og julekonsertene. Hun er en av landets ledende dirigenter. Marit underviser i dirigering ved Norges Musikkhøgskole, og er sjefsdirigent for Kilden Vokalensemble i Kristiansand. Hun er også dirigent og kunstnerisk leder for Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) og Den Norske Studentersangforening (DNS). Marit har jobbet med flere av Norges fremste kor og orkestre. Som dirigent, fløytist og kirkemusiker har kun bygget opp et bredt kunnskapsfelt, og med sitt energiske vesen og musikalske dedikasjon er hun ikke bare en populær dirigent, men også en inspirerende pedagog og ettertraktet seminarleder. Som dirigent har Marit høstet flere prestisjetunge priser i internasjonale korkonkurranser, og har også mottatt flere dirigentpriser, både i Europa og hjemme i Norge.

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer Det Skjer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Storstilt Gloria

Prosjektet Sangere fra hele Trøndelag fikk i våres muligheten til å melde se på et prosjektkor sammen med Nidaros Domkor for å fremføre Gloria av