Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

Du stjeler vel ikke musikk …

Visste du at det nå er (nesten) gratis å ta arbeidskopi av originalnoten din?

Vi er mange som vegrer oss for å kludre til en originalnote med kruseduller vi gjør fra fremføring til fremføring (nye hver gang). Og dette var tidligere et problem som ble løst i stillhet og med hysj-hysj.

Jeg er usikker på når endringen kom, men gladnyheten er at, ja, du kan ta en arbeidskopi av noten koret lovlig har kjøpt og betalt. MEN: Det er hvis du tegner en kopiavtale med Kopinor gjennom Norges Korforbund. Og den koster bare kr. 33,69 pr. kormedlem i tillegg til en grunnpris på litt under kr. 200,- (2022-priser). Detaljene finner koret ditt her: https://www.kopinor.no/artikler/kopinor-avtaler-for-kor-og-sangerorganisasjoner.

I dette nyhetsbrevet får du også noen råd om profilering på sosiale media, og flere og flere kor ønsker å profilere seg digitalt. I den forbindelse ønsker mange å legge ut opptak fra konserter, «snutter» fra generalprøver i forkant av konserter og lignende. Men vet du hva som er lov?

La oss repetere det grunnleggende første først:

Gjennom Norges Korforbunds avtale med TONO, trenger vi kun rapportere om musikk fremført «live» på konserten vår i etterkant, så lenge inntektene fra konserten ikke overstiger kr. 50 000,-.

Men hva om vi vil legge ut et opptak i etterkant? Før du legger ut et opptak på sosiale media må du innhente tillatelse. Det kan du gjøre via musikkforlaget og/eller NCB.

Forutsatt at alle andre rettigheter er ivaretatt i forkant, kan et opptak av en konsert ligge tilgjengelig inntil 7 dager etter sending, og det koster bare kr. 500,- .

Korte lydeksempler som kan streames, men ikke lastes ned, kan koste kun kr. 100,- /måned for inntil 10 minutter med musikk.

Vil du vite/lære mer? Besøk nettsiden https://www.tono.no/eller send epost til Tono@tono.no .

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer
Gresk Kor synger på KORiander 7. april 2024

KORiander 2024

Søndag 7. april sang 15 kor for hverandre da KORiander ble arrangert i Øysteinsalen i Erkebispegården Gjennom tre konsertbulker fikk vi høre et mangfold av

Les mer »