Norges Korforbund Trøndelag Sør logo

ChoirMate – For Et Enklere Korliv

Så heldig å ha en ingeniør i koret!

 

For slik gikk det til at verktøyet ChoirMate kom til!

Eirik Stien er tenor i Oslokoret og startet arbeidet med å utvikle appen først for å hjelpe sin egen stemmegruppe til å holde orden på noter, repertoar og lydfiler. Han forteller:

«Da jeg begynte å synge i kor møtte jeg ganske raskt på en del utfordringer som kanskje er kjente for de fleste korsangere: jeg oppdaget kjapt at det å rote rundt i Dropbox etter noter og forsvunne lydfiler gjorde hjemmeøving vanskelig og stressende. Jeg ble forvirret over den uoversiktlige kommunikasjonen og gikk meg bort i Messenger, Facebook og e-post på leting etter viktig informasjon om øvelser og konsertdatoer.

Da pandemien kom og den ukentlige fysiske korøvelsen forsvant, fikk jeg tid til å fokusere på nye løsninger og ChoirMate ble til. Målet var å samle alt man trenger på ett øvevennlig sted og siden lansering har hundrevis av kor forelsket seg i ChoirMate og trykket det til sitt bryst som sitt nye digitale korsystem. ChoirMate er på vei ut til mange andre land i verden, og vi har nylig lansert tjenesten på tysk for tyske kor.»

Laget av korister for korister

På januarkonferansen fikk tillitsvalgte i Norges Korforbund Sør-Trøndelag både presentasjon og «hands-on» demonstrasjon av dette verktøyet som er har blitt så populært hos alle som har tatt det i bruk.

Og nei, vi er ikke betalt for å si dette, men det er lett å tenke seg at siden appen ble til «innenfra» for å dekke konkrete behov i et kor, er det et godt utgangspunkt for å dekke behov som også flere kan ha.

Så hva kan ChoirMate hjelpe koret med?

Noter distribueres her og dirigent eller stemmeførere kan legge inn merknader som umiddelbart deles med sangerne, og du kan ta frem pianoet for å finne en tone du lurer på.

Øvingsliste med lydfiler gir deg enkel tilgang til egenøving i ledige stunder.

Kalenderen kan fortelle deg om når neste øvelse er, OG loggføre oppmøte om ønskelig. Den kan også minne det på øvrige nærstående aktiviteter.

Her finner du oversikt over de andre sangerne i koret, og hvilken stemmegruppe de tilhører, og korledelsen kan sende meldinger til sangerne. Sangerne kan også samtale med hverandre, enkeltvis eller i stemmegrupper.

Terskelen for å prøve programmet burde ikke være for høy siden det er en gratis prøveperiode, og det i tillegg finnes en rabattavtale gjennom vårt eget korforbund.

Eirik Stien, founder of ChoirMate

Del:

Facebook
Instagram
E-post
Les mer

Iver Kleive – Requiem

Et moderne, gripende, klassisk verk av en av våre mest fascinerende kirkemusikere. Tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene fra den 11. september og falne soldater i krig,

Les mer »
Solnedgang over Trondheimsfjorden

Kveld i Nidarosdomen

“Kvelden før (Gloria)kvelden”, dvs. 21. juni, inviterer Norges Korforbund Trøndelag Sør til kveldskonsert i Nidarosdomen. Konserten starter kl. 22:00, og billetter til denne konserten finner

Les mer »

Leders skråblikk

“Sommer, sol, varmerekorder og VM på ski?” Hei kjære korvenner!Dagene lakker sakte mot sommerferie, og late sommerdager skal nytes. På årsmøtet i januar orienterte vi

Les mer »